Masthead header

Dag 2 – Sightseeing och middag

Idag började vi dagen med frukostbuffé utomhus på vår tak-terass med utsikt över Colosseum. Vilket sätt att äta frukost alltså.
Efter det gick vi till Colosseum och hoppade på en så kallad hop on-hop off-buss. Den tog oss runt de vanligaste sightseeingplatserna och vi fick sett spanska trappan, Fonti di Trevi och Pantheon m.m.m. Tyvärr var ju fontänen under restaurering och var täckt i byggställningar. Så typiskt…
Lunchen åt vi på Hard Rock Café med sin fina takmålning.

AS8K1450

AS8K1491AS8K1525AS8K1533

Trötta fötter tog sen vila uppe på hotellets tak-terass igen med ett par öl och lite vin innan det var dags att ge oss iväg till en restaurang där våra goda vänner Alexandra och Kristoffer hade bokat bord, mat och dryck i förväg som en bröllopspresent till oss.
Och min herre vilken middag! Det blev fyrarätters, och det var den bästa restaurangupplevelse jag haft i mitt liv.
Det var service och kunnighet hos personalen som jag inte upplevt innan, och sen talade maten för sig. My god.
Först fick vi parmaskinka med melon som första rätt. Andra rätten bestod av en fantastisk pasta. Tredje rätten var två fina köttbitar av kalv. Och som avslutning fick jag en panacotta som smakade himmelskt gott och Annica som var proppmätt fick in en Tiramisú som hon nästan lyckades tvinga i sig innan de kom in med kaffe och limocello. Jag vet inte om jag varit så mätt någon gång i mitt liv tidigare. Säkert är i alla fall att Annica aldrig varit så mätt innan.

AS8K1588

Roligast på kvällen var när Annicas efterrätt kom in med ett ljus i och hela personalen plus en gitarrist sjöng ”Happy birthday” för henne i tron att det var hennes födelsedag. 😀

AS8K1605

Nu ska trötta fötter och mätta magar gå å lägga sig.

God natt…